TIPS

De meest concessiehouders van de regio laten de nieuwe wagens, voor aflevering aan de finale klant, in onze installatie wassen. De kans is dus groot dat uw nieuwe wagen al bij ons gewassen is geweest.

Een propere wagen is een veilige wagen. Propere wagens vallen beter op in het verkeer. Omdat de gepoetste lak meer licht reflecteert, bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Uw eigen zicht is dan bovendien niet belemmerd door vuile ruiten. Een regelmatige poetsbeurt is dus geen overbodige luxe.

Laat uw wagen best niet achter onder een boom, tegen een haag, ...schors en bladeren laten een chemisch zuur achter die de lak sterk beschadigd.

Probeer nooit asfaltvlekken, insectenresten, vogeluitwerpselen al wrijvend te verwijderen. U zou alleen maar onherstelbare schade veroorzaken.

Nog enkele tips voor de winter.

Strooizout tast uw wagen aan, een goede wasbeurt helpt! Strooizout tast uw carrosserie, sensoren, aluminium velgen en bepaalde leidingen zoals die van het remsysteem aan. Ieder jaar opnieuw waarschuwt Mobiliteitsorganisatie Touring voor deze problemen.

Tijdens de strooiperiode en nadien kan een regelmatige onderbodemwassing en extra velgenreiniging in combinatie met een degelijke wax  deze problemen tot 0 herleiden.